Ankara Kedisi
BLOG

Lastik Alırken Dikkat Edilecek Hususlar

Lastik Mevsim Seçimi: Yazlık ve Kışlık Lastikler şeklinde iki tip lastik grubu vardır. Dört Mevsim olarak anılan lastikler öncelikli olarak optimum performans gösterecek koşullara göre hazırlanmıştır.

Lastiklerinizi mevsime göre seçerken; aracınızı kullandığınız bölgenin iklim koşullarına göre karar vermeniz daha doğru olacaktır. Bununla birlikte, genel anlayış olarak yaz performans lastiği değişim sezonu her yıl mart ayının ikinci yarısı başlar ve Nisan ayında oldukça yoğunlaşarak, Mayıs ayı sonlarına kadar devam eder. Aynı süreç kendini kış performans lastiği için Ekim ayında tekrarlayıp,Kasım ayında yoğunlaşarak Aralık ayında tamamlar.

Yasal düzenleme gereği olarak: 01 Aralık – 31 Mart tarihleri aralığında Kış Lastiği kullanımı zorunlu hale getirilmiştir.

Lastiklerin ne zaman değiştirilmesi gerekir?

Lastik seçiminde akılda bulundurulması gereken üç önemli faktör vardır: Yaş, diş derinliği ve muhtemel hasar. Mirsan Oto olarak tavsiyemiz: Yaz lastiklerinde diş derinliği 3 mm'ye ve kış lastiklerinde 4 mm'ye düştüğünde lastiklerinizi değiştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca diş derinliği hala yeterli olsa bile 10 yaşından eski lastikler de değiştirilmelidir. Bir lastiğin yaşı, üzerine damgalı dört haneli DOT numarasından görülebilir. Son iki hane üretim yılını ve ilk iki hane, üretim haftasını gösterir.

Lastik Ebat Seçimi

Her otomotiv üreticisi pazara sunduğu aracın tasarım aşamasında araç dinamik özelliklerine göre lastik ebat çalışması yapar ve aracın orijinal ekipman ebatlarını belirler.

Aracınıza lastik ebat tercihi yaparken bu listelerden seçim yapmak aracınızın performans ve ekonomisini doğru kullanmanıza olanak sağlayacaktır. Araç el kitabının yanı sıra, şoför kapısı-torpido veya depo kapağında bu ebat listesini bulmak mümkündür. Farklı ebat kullanımları aracınızın hem güvenlik, hem ekonomik hem de performans açısından problem yaşatmasına sebep olabilir.

Lastik Model veya Desen Seçimi

Kullanmakta olduğunuz aracınıza ait lastik model ve desen seçimi yaparken öncelikle baktığınız kriterlerinizi benzer şekilde lastik desen seçiminde de uygulayabilirsiniz.

Sportif – Ekonomik – Konfor kullanım amaçlı tasarlanmış lastik desenleri bu tercihinizi belirleyici olacaktır.

 
#
Tamam